Manifiesto:

Actualment, la lluita contra la repressió és espontània i és per això que creiem que s’hauria de fer un pas més enllà per organitzar un moviment fort i unitari, per aquest motiu convoquem a les Jornades per l’Amnistia a Barcelona, perquè veiem la necessitat d’eixamplar aquesta lluita al conjunt de la societat. Cada cop ens trobem més afectats per les condicions de vida a la qual ens sotmet el règim capitalista així com la disminució sistemàtica de drets i llibertats. La repressió fa encara més visibles aquestes condicions de desigualtat i indefensió. Els presos i represaliats són la clara mostra de la persecució de drets i llibertats que patim la població, per això són aïllats, dispersats el més lluny possible del seu entorn familiar i silenciats mediàticament. Per tractar de controlar el descontentament social s’han endurit les penes, així com noves lleis repressives; llei de seguretat ciutadana (mordassa), llei de partits o la reforma del codi penal entre d’altres, a més no solament les condemnes de presó, també l’aplicació de grans multes que suposen l’ofegament econòmic dels condemnats i dels col·lectius solidaris.

Les condicions en les quals els presos polítics es troben són inhumanes i lluny de respectar els drets humans. Els últims exemples més extrems els tenim amb el cas d’Isabel Aparicio, militant comunista, morta per desatenció mèdica l’abril del 2014 a la presó de Zuera; i els casos del pres polític basc Ibon Iparragirre, agredit durant 2 dies d’abril del 2016 per part de presos i funcionaris o el pres Antunez Becerra, que fa més de 40 anys que està tancat a la presó, amb vàries vagues de fam a la seva esquena.

Des de la falsa transició l’estat no s’ha aturat en la persecució política a aquells que exigien justícia social i memòria col·lectiva. L’amnistia és una reivindicació històrica que ha jugat un rol important en tots els processos revolucionaris, és una condició necessària de qualsevol canvi polític. Durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, l’amnistia va tenir molt protagonisme en importants mobilitzacions i en les reivindicacions de nombrosos sectors en lluita i moviments progressistes i democràtics, així com l’anhel d’alliberament dels pobles oprimits de l’Estat Espanyol. Tanmateix els presos polítics, excepte casos aïllats, són un front de lluita gairebé oblidat per la majoria de moviments i actors polítics.

Les Jornades es formulen com un espai de confluència i participació ciutadana entorn el debat al voltant de l’amnistia, les llibertats polítiques i sindicals, i el dret a la llibertat d’expressió.

L’AMNISTIA ES COSA DE TOTS. LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, escriba su comentario
Por favor, indique su nombre o seudónimo

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.